Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

One Tree Hill(Tri Hil)

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 One Tree Hill(Tri Hil) taj Sub Jan 15, 2011 11:41 am

Severus.Snape <3

avatar
Admin
„Tri Hil“ (engl. One Tree Hill) je televizijska serija, po žanru drama, o životima mladih ljudi u mestu Tri Hil. U centru priče su petoro mladih ljudi, koji su međusobno povezani ljubavlju i prijateljstvom, a sve ih je na neki način spojila košarka.
Tri Hil je serija koju je kreirao Mark Švon, a prva epizoda serije emitovana je 23. septembra 2003. godine na televiziji WB. Serija je prikazivana na televiziji WB sve do 3. maja 2006. godine, kada je objavljeno da će doći do spajanja televizijskih mreža UPN i WB i formiranja nove televizijske mreže pod nazivom CW. Četvrta sezona počela je da se prikazuje na televiziji CW 27. septembra, 2006, u terminu od 21 čas, ponedeljkom. Peta sezona se prikazivala u istom terminu, i završena je 19. maja 2008. Televizijska mreža CW je objavila da će se snimati i šesta sezona serije. 6. oktobra 2008, Mark Švon je potpisao ugovor, koji gotovo stoprocentno garantuje snimanje nove, sedme, sezone serije, iako većini glavnih glumaca ugovori ističu na kraju prikazivanja trenutne, šeste, sezone. Dosad je emitovano šesnaest epizoda šeste sezone. Sam Mark Švon, takođe je lično zagarantovao da će biti snimana i prikazana i sedma sezona, i to u toku 2009. i 2010. godine.

Likovi:

Lukas Skot (Čed Majkl Mari) je sin koga Den nikada nije prihvatao, što je dovelo do toga da njegov stric Kit praktično preuzme ulogu njegovog oca.[10] Na početku serije Nejtan i on su u neprijateljskom odnosu ali vremenom je njihov bratski i prijateljski odnos rastao. Lukasov najbolji prijatelj je Hejli, a on je pomalo zaljubljen u dve devojke, Pejton i Bruk. Lukas ima opasnu srčanu manu poznatiju kao HCM, koju krije već dugo. Osim košarke, njegova najveća ljubav su knjige, a najvažniji i najzanimljiviji citati iz knjiga koje on u seriji čita, koriste se kao delovi njegove naracije, na početku ili na kraju epizoda. U petoj sezoni serije, on je uspešan pisac i glavni trener srednjoškolskog košarkaškog tima „Gavrani“, u kome je i sam nekada igrao. Bio je u vezi sa Lindzi, njegovim recenzentom za knjigu, ali njegov unutrašnji ljubavni konflikt, u kome se dvoumio da li da izabere Pejton ili Lindzi, prouzrokovao je da ga Lindzi ostavi pred oltarom na sam dan venčanja. U poslednjoj epizodi pete sezone, on upućuje telefonski poziv Bruk, Pejton i Lindzi, postavljajući pitanje : „Hoćeš li da se udaš za mene?“ Na kraju, ipak, odlučuje se za Pejton.
Nejtan Skot (Džejms Laferti) je sin koga je Den prihvatio, iako se za odnos njegovih roditelja ne može reći da je baš najbolji. Nejtan se ženi sa Hejli u prvoj sezoni serije, da bi se potom ponovo venčali u trećoj sezoni serije. U četvrtoj sezoni serije Nejtan postaje otac, odnosno Hejli mu rađa sina Džejmija. On i Lukas su u početku bili neprijatelji ali vremenom je njihov bratski i prijateljski odnos rastao. Nejtan je zvezda košarkaškog tima „Gavrani“ i u četvrtoj sezoni serije postaje najkorisniji igrač lige, a njegov tim postaje prvak. Izgubio je stipendiju Univerziteta Djuk, jer je priznao da je „prodao“ dve utakmice, tako što je namerno promašio odlučujuća slobodna bacanja. Košarka mu je oduvek bila najveća strast, ali i njegov jedini „izlaz“ iz svakodnevice. U petoj sezoni serije, nakon tuče u lokalnom kafiću, Nejtan biva paralizovan na neko vreme, a njegovi snovi o igranju u NBA su raspršeni. Pokušavajući da se ponovo vrati u staru formu, Nejtan počinje da igra Slam-Ball. Nakon završetka jedne utakmice, protivnički igrač namerno baca Nejtana na zaštitno staklo, on pada, a zatim mu prilazi sin Džejmi, govoreći mu da prestane da igra Slem-Bol, jer se boji da bi mogao ponovo da nastrada.
Pejton Sojer (Hilari Barton) je devojka kojoj su dve najveće ljubavi, ali i strasti u životu, muzika i umetnost (posebno slikarstvo). Ona je ekspert za pank muziku, a kroz slikarstvo odslikava svoje životne probleme. Njena najbolja drugarica je Bruk, a takođe se druži i sa Hejli. U drugoj sezoni, ona otkriva da je još kao beba usvojena. Kasnije upoznaje svog biološkog oca, saznaje da je on takođe muzičar, ali ne uspeva da ostvari dobru komunikaciju sa njim. Takođe upoznaje i svog polubrata, Dereka. Konačno upoznaje i svoju biološku majku, Eli, ali ubrzo ostaje bez nje, jer Eli umire od raka dojke. U petoj sezoni, usamljena Pejton radi u jednoj muzičkoj izdavačkoj kući u Los Anđelesu. Boraveći u Los Anđelesu, Lukas je prosi, ali ona ne pristaje da se uda za njega, jer još uvek nije bila spremna za brak. Bruk i ona odlučuju da se vrate u Tri Hil, gde ona osniva sopstvenu muzičku izdavačku kuću. Na kraju pete sezone, ponovo je u ljubavnoj vezi sa Lukasom.
Hejli Džejms-Skot (Betani Džoj Galioti) je Lukasova najbolja prijateljica, Nejtanova supruga i Džejmijeva majka. Ona je veoma inteligentna osoba, koja neguje visoke moralne vrednosti. Prvi put se za Nejtana udaje u prvoj sezoni, a zatim ponovo i u trećoj. U drgoj sezoni serije, odlazi na turneju sa Krisom Kelerom, i ta tureneja je umalo ugrozila njen brak sa Nejtanom. Na kraju četvrte sezone rađa sina, Džejmija. U petoj sezoni, balansirajući svoj život između uloge majke i uloge supruge, Hejli počinje da predaje engleski jezik i književnost u srednjoj školi u Tri Hilu, a takođe planira i nastavak svoje muzičke karijere. Najbolja je prijateljica sa Bruk, Pejton, Skilsom, Mautom i Lindzi. U petoj sezoni serije, pokušava da pomogne Kventinu, problematičnom đaku, ali neverovatnom košarkaškom talentu, da ispuni sve svoje školske obaveze. Kasnije, u šestoj sezoni, Kventin biva ubijen.
Bruk Dejvis (Sofija Buš), kapiten i vođa čirlidersica srednje škole u Tri Hilu. Njena najbolja prijateljica je Pejton. Uvek spremna na flertovanje, ponekad pomalo i napadna, Bruk je bila u ljubavnoj vezi sa Lukasom dva puta, ali ta njihova veza nikako nije mogla da se održi. U trećoj sezoni, kreirala je sopstvenu liniju odeće „Odeća pre muškaraca“. U petoj sezoni serije, Bruk je vlasnica multinacionalne kompanije koja se bavi modom, a koja je izrasla iz početne modne linije, pa zato nosi isto ime — „Odeća pre muškaraca“ (engl. Clothes Over Bros). Uprkos tome, ona je nesrećna u svom privatnom životu i odlučuje da se sa Pejton vrati u Tri Hil, gde, na mestu nekadašnjeg kafića Lukasove majke, otvara butik sa svojom modnom linijom. Ostvaruje svoju želju da postane majka, tako što dobija pod starateljstvo devojčicu tamne puti, Endži, koja se nalazi u Americi jer joj je potrebna hitna operacija srca. Nakon uspešne operacije, Bruk postaje neutešna, jer Endži mora da se vrati svojim roditeljima. U šestoj sezoni serije, Bruk biva napadnuta i opljačkana u sopstvenom butiku. Nakon toga, ona kupuje pištolj i pokušava da ubedi Deb da je nauči kako da rukuje sa njim. Nakon nekog vremena, predaje u potpunosti vlasništvo nad kompanijom svojoj majci, Viktoriji, govoreći joj da ona, kao njena majka, više za nju ne postoji. Nedugo zatim, Bruk postaje hraniteljka buntovnički nastrojenoj tinejdžerki Sem.
Den Skot (Pol Džohanson), odličan košarkaš u prošlosti, Lukasov i Nejtanov otac, iako nije podizao Lukasa kao sopstvenog sina. Nakon što je njegov brak sa Deb propao, Den, pokušavajući da pridobije Nejtana uz sebe, počinje u potpunosti da ispoljava mračnu, ali može se čak reći i zločinačku stranu svoje ličnosti. Nakon što zatiče svoju ženu Deb u krevetu sa njegovim bratom Kitom, Den odlučuje da započne „rat“ protiv svog brata, koji kulminira u trećoj sezoni, kada Den hicem iz pištolja ubija Kita, verujući da je Kit kriv za požar koji se dogodio u njegovom salonu automobila. Kasnije, Den otkriva da je zapravo Deb podmetnula požar, i počinje da smišlja osvetu prema njoj. Ponovo pokušava da se zbliži sa Lukasovom majkom Karen, podržavajući je i pomažući joj tokom njene trudnoće, a sve pod izgovorom da želi da „okrene“ novi životni list. Međutim, Lukas uspeva da otkrije da je Den ubio Kita, i Den biva smešten u zatvor. Nakon četiri godine provedene u zatvoru, Den biva pušten na uslovnu slobodu i ponovo pokušava da se približi svojoj porodici, kako bi sa ženom i sinovima proveo ostatak svog života, jer je u međuvremenu ustanovljeno da boluje od iste srčane bolesti kao i njegov sin Lukas, i da mu preostaje otprilike oko šest meseci života. Na kraju pete sezone, samo jedan trenutak pre nego što će biti obavešten o terminu transplatacije njegovog srca, Den biva namerno udaren automobilom. Pregazila ga je Keri, nekadašnja Džejmijeva dadilja, neurotična i psihički neuračunljiva osoba, sa ciljem da kidnapuje Džejmija. Den provodi određeno vreme u zatočeništvu u kući Kerinog oca, ali Hejli ipak uspeva da ga spase.
Trener Brajan „Vajti“ Daram (Beri Korbin), čuveni trener „Gavrana“, srednjoškolske košarkaške ekipe iz Tri Hila, koji je tu funkciju obavljao punih trideset i pet godina. Povukao se sa te funkcije na kraju četvrte sezone serije. Den i on nikada nisu bili u dobrim odnosima i često su se prepirali u pogledu shvatanja košarkaške igre, ali i života uopšte. Vajti vrlo često naglašava smrt svoje žene, Kamile, kako bi istakao da nije provodio dovoljno vremena sa njom, dok je ona bila živa. Povukao se sa pozicije trenera nakon što je ekipa na kraju četvrte sezone osvojila državno prvenstvo, koje je on želeo više od svega. Nakon toga, u petoj sezoni serije, počeo je da trenira ekipu jednog univerziteta, udaljenog oko tri časa vožnje od Tri Hila, kako bi pomogao Nejtanu da ostvari san, i zaigra profesionalno košarku.
Kit Skot (Krejg Šifer), Denov mlađi brat, čovek koji nije postigao toliki uspeh u životu kao Den. Nakon što se Den oženio sa Deb, a ne sa Karen, iako je nosila njegovo dete, Kit je pomogao Karen pri podizanju Lukasa i bio je njegov istinski otac, iako ne biološki. Kit i Karen su bili u ljubavnoj vezi u trećoj sezoni serije. Kit je imao povremenih problema sa alkoholizmom, i stalno je pokušavao da ignoriše Denova podsmevanja. Kao jedan vid njegove osvete prema Denu, Kit je prevario svog brata vodeći ljubav sa Deb. Preko toga Den nikako nije mogao da pređe, pa je unajmio Džuls, devojku koja je trebalo da zavede Kita, a odmah potom da ga ostavi. Okrivivši u svojoj glavi Kita za čoveka koji je prouzrokovao požar u njegovom salonu automibila, a takođe iskoristivši situaciju koja se tog dana dogodila u srednjoj školi, Den je hicem iz pištolja, u hodniku srednje škole, ubio rođenog brata. Nedugo nakon ubistva, Karen rađa Kitovo dete, devojčicu po imenu Lili. Duh Kita Skota neprestano je proganjao Dena, sve do trenutka dok se nije otkrilo ko je u stvari pravi ubica.
Karen Ro (Mojra Keli), Lukasova majka. Den ju je napustio kad je ostala u drugom stanju u srednjoj školi, noseći njegovo dete. Uz nesebičnu i ogromnu pomoć Kita, uspela je da podigne Lukasa kao samohrana majka. Karen biva potpuno rastrojena nakon Kitove smrti u trećoj sezoni serije. U četvrtoj sezoni serije, Karen se ponovo zbližava sa Denom, ali ubrzo saznaje da je on zapravo ubio Kita. U četvrtoj sezoni rađa Kitovo dete, devojčicu po imenu Lili. U petoj sezoni serije, Karen je na putu oko sveta sa svojom ćerkom, a vraća se u Tri Hil, na venčanje svog sina, zajedno sa Endijem.

[You must be registered and logged in to see this image.]

http://hpserbiafans.serbianforum.info

2 Re: One Tree Hill(Tri Hil) taj Ned Feb 06, 2011 5:57 am

B.Davis

avatar
Moja omiljena serija,obozavam je,predobra je ♥

3 Re: One Tree Hill(Tri Hil) taj Ned Feb 06, 2011 6:10 am

Severus.Snape <3

avatar
Admin
Volim seriju.
Klasicna tinejdz. ^^
Omiljeni likovi su mi Brooke i Whitey. ^^
Nikog ne mrzim od ostalih.Svi su mi okej.
Sto se tice parova ja sam za Brucas,mada nisu losi ni Leyton. *.*
Naley su slatki. ^^

http://hpserbiafans.serbianforum.info

4 Re: One Tree Hill(Tri Hil) taj Ned Feb 06, 2011 6:52 am

.Corpse Bride.

avatar
Meni je ova serija ubitačno glupa.
Pogledala sam samo prvu sezonu .. i to jedva.
Kao da gledam Santa Barbaru, jbt. xD

http://tvd-serbia.tk

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu