Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Preobražavanja

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Preobražavanja taj Sre Jan 05, 2011 7:05 am

Bite.me.Damon

avatar
Admin
Preobražavanje je magijska veština menjanja oblika i pojave nekog predmeta. Pravilno se izvodi koncentracijom, preciznim zamahom čarobnog štapića i govorenjem odgovarajućih magičnih reči. Preobražavanja su obavezan predmet, nastava iz preobražavanja postoji u svih sedam hogvortskih razreda.
Pre nego što je postao direktor, Albus Dambldor je bio profesor preobražavanja. Trenutni profesor preobražavanja je Minerva MekGonagal.
Učenici vežbaju stvarna preobražavanja tokom časova. Ponekada se dogadjaju nesreće u vidu delimičnih preobražavanja. Hermiona je najbolja na ovom času i omiljeni učenik Minerve MekGongal.

"Preobražavanje je možda najsloženija i najopasnija od svih magija koju ćete naučiti na Hogvortsu. Ko god se bude glupirao i izmotavao na mojim časovima, moraće da izadje i više neće moći da se vrati. Upozorila sam vas."
Minerva MekGongal


Učionica preobražavanja


_________________


Harry: Albus Severus..you were named for the two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew.

Snape: "Look... at... me."


Spojler:
Finally, after years of everyone telling Harry how he has Lily's eyes, the reader finally gets to understand the significance. The whole Snape story is beyond brilliant, and Alan Rickman is going to be awesome in Hallows Part 2.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu