Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Harry Potter

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Harry Potter taj Sre Dec 29, 2010 2:41 pm

Bite.me.Damon

avatar
Admin
Harry James Potter je rodjen 31. jula 1980. Sin je jedinac Jamesa i Lily Potter koji su stradali te je on već kao jednogodišnja beba došao u dom Dursleyjevih, gde je proveo narednih deset godina.
Harry je nasledio majčine zelene oči i očevu neobičnu crnu kosu. Ranije je opisivan kao nizak i mršav za svoje godine. Takođe ima i tanak ožiljak na sredini čela u obliku munje. To je jedini fizički znak smrtonosne kletve koju je na njega bacio Lord Voldemort 31. oktobra 1981. i koja je ubila njegove roditelje i uništila njihovu kuću.
Harry pohađa Hogwarts, školu veštičarenja i čarobnjaštva. Njegovi najbolji prijatelji su Ronald Weasley i Hermione Granger.Harry je izvrstan igrač kvidiča.
U filmovima ga igra mladi britanski glumac Daniel Radcliffe.
Harry se lako razljuti kad neto vređa ili peeti onima do kojih je njemu stalo. Ima niski prag tolerancije za sve za koje smatra da pripadaju "drugoj strani" - bili to smrtožderi, ljudi koji ne veruju njegovom i Dumbledoreovom svedočenju ili neki Slytherinci. Kao i njegov prijatelj Ron, Harry nije uvijek najbolji učenik pa se često oslanja na Hermioninu pomoć. Harry je razvio i poseban smisao za humor kojim često uspeva okrenuti tuđe uvrede protiv njih samih.
Zanimljivosti i činjenice o liku:

- Harry je u čarobnjačkom svetu poznat kao "dečak koji je preživeo".
- Jedini je koji je ikada preživeo neoprostivu kletvu Avada kedavra.
- Harry nije čistokrvan čarobnjak, već mešane krvi.
- Harry se pet puta susreo sa Voldemorom i svaki put je uspeo da izbegne smrt za dlaku, dok ga na kraju nije pobedio sa prvom čini koju je naučio.
- Wesleyevi i Hermiona su Harijeva porodica.
- Harry se oženio sa Džini i imaju troje dece.
- Hari izmedju ostalog poseduje: Hedvigu, snežnobelu sovu, Vatrenu strelu, poklon od Sirijusa, pozamašnu svotu novca, nasledje od Poterovih i porodice Black, staru kuću u Londonu.
- Hari je mudar, hrabar i ima sve odlike Grifindorca, medjutim poseduje i crtu želje za dokazivanjem pa se šešir za razvrstavanje dvoumio izmedju Sliterena i Grifinodra.
- On je neobičan čarobnjak. Ponaša se prema ostalim bićima isto kao prema ljudima.


Citati:

"I don't go looking for trouble. Trouble usually finds me."

"Brilliant! It's Potions last thing on Friday! Snape won't have the time to poison us all!"

"Proud?" said Harry. "Are you crazy? All those times I could've died, and I didn't manage it? They'll be furious...."

"I realised I can’t shut myself away or crack up. It could be me next, couldn’t it? But if it is, I’ll make sure I take as many Death Eaters with me as I can and Voldemort too, if I can manage it."

"I like a quiet life, you know me."


"Albus Severus..you were named for the two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew."

_________________


Harry: Albus Severus..you were named for the two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew.

Snape: "Look... at... me."


Spojler:
Finally, after years of everyone telling Harry how he has Lily's eyes, the reader finally gets to understand the significance. The whole Snape story is beyond brilliant, and Alan Rickman is going to be awesome in Hallows Part 2.

2 Re: Harry Potter taj Ned Feb 06, 2011 3:28 am

Wwinner

avatar
Daniela ne volim. Ali lik super glumi. Harry-eva uloga je super Wink

3 Re: Harry Potter taj Ned Feb 06, 2011 11:40 am

Stephan Halliwell

avatar
Sta reci o glavnom liku,sve najbolje =)

4 Re: Harry Potter taj Uto Avg 02, 2011 4:15 am

Janja


Isto.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu