Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Čini

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Čini taj Sre Jan 05, 2011 7:22 am

Bite.me.Damon

avatar
Admin
Upravljanje predmetima preciznim pokretima štapića i govorenjem određenih reči. Ovo je jedan od najbučnijih časova, jer grupe učenika vežbaju pomeranje predmeta, zasmejavajuće čini i sl. Čini su obavezan predmet, nastava se vrši od prvog do sedmog razreda.
Filijus Flitvik je trenutni profesor čini. Dž. K. Rouling je rekla da bi ona, ako bi ikad predavala na Hogvortsu, predavala čini.
Profesor Flitvik predaje čini već godinama, pričalo se da je toliko vešt sa činima da je najbolji u čarbonjačkim duelima. Neki pak, poput Auguste Longbotom, tvrde da su čini "meka opcija" i da nisu od prevelike važnosti, ali je ona uzgred pala na njenom OČN testu iz čini.
Čini su obavezan predmet prvih pet godina. Često studenti uče nove čini vežbajući jedni na drugima. Čini su bile Hermionin omiljeni predmet dok nije počela da uči artimaniju.

"Dakle na zaboravite onaj fini pokret ručnog zgloba, koji smo vežbali. Zamahnite i zabacite. Važno je da tačno izgovarate čarobne reči, nikad ne zaboravite čarobnjaka Barufija koji je rekao s umesto f i nasao se na podu sa bufalom na grudima!"
FlitvikUčionica Čini_________________


Harry: Albus Severus..you were named for the two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew.

Snape: "Look... at... me."


Spojler:
Finally, after years of everyone telling Harry how he has Lily's eyes, the reader finally gets to understand the significance. The whole Snape story is beyond brilliant, and Alan Rickman is going to be awesome in Hallows Part 2.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu