Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Odbrana od mračnih veština

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Odbrana od mračnih veština taj Čet Jan 06, 2011 2:35 pm

Bite.me.Damon

avatar
Admin
Obuhvata učenje o raznim tehnikama pomoću kojih se može odbraniti od mračnih veština i zlih bića. Odbrana od mračnih veština, kao obavezan predmet, predaje se u pet razreda, a zatim je neophodan OČN da bi se učila u šestom i sedmom.
Odbrana od mračnih veština je Harijev omiljeni predmet i u tome je on najbolji.

Tom Ridl je dva puta konkurisao za posao profesora Odbrane od mračnih veština. Ipak prvi put je bio previše mlad, a drugi put Dambldor ga je odbio nakon što je Tom već postao Voldemort. Od tada škola svake godine menja profesore, Dambldorova je sumnja da je Voldemort prokleo to mesto.

Kada je Severus Snjep prvi put došao na Hogworts kao učitelj, on je konkurisao za profesora Odbrane od mračnih veština. Umesto toga, Dambldor mu je ponudio mesto profesora napitaka. Nemavši izlaza Snejp je to prihvatio. Od tada, Snejp svake godine konkuriše za mesto profesora OOMV, ali se Dambldor boji da će to probuditi Snejpovu lošu stranu.

Većinu profesora od.od mračnih veština prati isti obrazac: svaki (sa izuzetkom Kuirrell i Snejpa) je potpuno novi nastavnik, svaki je izabran iz nužde, zbog gubitka prethodnih instruktora i odsustva drugih podnosilaca, svaki je upoznao Harija pre nego što su došli na Hogworts, a svaki fizički (ili magično) Harija napada u toku školske godine, bilo namerno ili slučajno kao u slučaju Remus Lupina. Svaki profesor je skroz drugačije predavao.


"Odbrana od mračnih veština. Predavao ju je skoro pedeset godina stari profesor zvani Galatea Merrythought."

Albus Dambldor_________________


Harry: Albus Severus..you were named for the two headmasters of Hogwarts. One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew.

Snape: "Look... at... me."


Spojler:
Finally, after years of everyone telling Harry how he has Lily's eyes, the reader finally gets to understand the significance. The whole Snape story is beyond brilliant, and Alan Rickman is going to be awesome in Hallows Part 2.

2 Re: Odbrana od mračnih veština taj Uto Avg 09, 2011 2:27 am

Stella Black

avatar
Zanimljiv predmet...

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu