♥ Šta radi tvoja žalost dok ti spavaš ? - Bdi i čeka. A kad izgubi strpljenje, budi me ..
♥ Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
♥ Samo nesrećni znaju šta je sreća.
♥ Lepša duša dublje jeca.
♥ Biti zaljubljen podsećalo me je na Kinu: znao sam da Kina postoji, da je bez sumnje veoma zanimljiva i da su neki ljudi bili tamo, ali da ja nikada neću. Provešću ceo svoj život ne otišavši nikada u Kinu, ali to nije važno, pošto mi ostaje sav ostali svet da ga obiđem.
♥ Kasno je, sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude. A uvijek izgleda lijepo ono sto se nije ostvarilo. Vi ste varka koju radja nezadovoljstvo, varka koju ne mogu i ne želim da otjeram, jer me razoružava i tihom tugom brani od patnje. ~ Meša Selimović.
♥ Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakse otrpeti uvredu ne uzvrativši je, nego smognuti hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvek možemo reći da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, dok naš sustanar ili supružnik spava, oplakivati, u potaji, svoj kukavičluk.
♥ Nisu svi koji lutaju izgubljeni.
♥ Čemu služi nebo, ako ne čovjekovoj težnji da ga dostigne?