Robin Rijana Fenti (engl. Robyn Rihanna Fenty; rođena 20. februara 1988) je pevačica sa Barbadosa. Rođena u Sent Majku, sa šesnaest godina se preselila u Sjedinjene Američke Države radi muzičke karijere, potpisavši ugovor sa izdavačkom kućom „Def Jam“. Svetski uspeh postigla je svojim debitantskim singlom „Pon de Replay“ i albumom Music of the Sun iz 2005. godine. Za manje od godinu dana, objavila je svoj drugi album A Girl Like Me, sa koga su se izdvojili singlovi „SOS“ i „Unfaithful“. Najveći uspeh Rijana je dostigla svojim trećim albumom Good Girl Gone Bad, sa kojeg su čak tri singla — „Umbrella“, „Take a Bow“ „Disturbia“ — dostigla prvo mesto na američkoj Bilbord hot 100 listi. Album je bio nominovan za devet nagrada Gremi, pobedivši u kategoriji za najbolju saradnju rep i vokalne muzike. Poslednji album LOUD je debitirao na trećem mjestu Billboard 200 američke liste albuma, prodavši se u 207,000 kopija u prvom tjednu prodaje u SAD-u. Također je debitirao na prvom mjestu Billboardove liste R&B/Hip-Hop albuma.
Diskografija
2005: Music Of The Sun
2006: A Girl Like Me
2007: Good Girl Gone Bad
2008: Good Girl Gone Bad: Reloaded
2009: Rated R
2010: "Loud"
Diskografija
2005: Music Of The Sun
2006: A Girl Like Me
2007: Good Girl Gone Bad
2008: Good Girl Gone Bad: Reloaded